ZKVV – Vogels

Regelmatig ontvangt Wagenings Voetbal bijdrages van de 75-jarige Klaas de Vries, erevoorzitter van SKV en een absolute kenner van het voormalige profvoetbal op de Wageningse Berg. Daar zijn wij bijzonder gelukkig mee, want De Vries is een parel voor de Wageningse sportliteratuur. Zo schreef hij vanaf 2001 bijna driehonderd columns op de website van SKV. Deze week de tweede editie van een hopelijk lange reeks ZKVV’s (Zeer Korte Voetbal Verhalen).

 

Vogels

IJsselmeervogels, Rietvogels, Valleivogels, de Pelikanen, de Flamengo’s, Leeuwarder Zwaluwen, de Meeuwen, De Raven.

De clubnamen zeggen het al: voetballers zijn vogels, vreemde vogels! Ze hebben vaak een snater als een Rotgans maar een hart als een Kolibrie. Anderen zijn Aasgieren of Schijtlijsters die graag een Schwalbe maken.

Als de scheidsrechter er intrapt lachen ze zich een Kriek. Kraaien ze van plezier. Zijn ze trots als een Pauw omdat ze de scheids voor gaas hebben gezet.

Maar als het niet lukt dan zijn ze er  als de Kippen bij om de scheids uit te maken voor blinde Vink.

Als ze daarvoor een kaart krijgen hebben ze dat nooit gezegd. Heeft de scheids het verkeerd gehoord. Moet hij naar de oorarts omdat ‘ie doof is als een Kwartel.

Als voetballers winnen zijn het Haantjes maar als ze verliezen steken ze als een Struisvogel de kop in het zand. Ligt het niet aan hen want zij zijn een onoverwinnelijke Adelaar, een trotse Parelhoen, Goudvinken.

Strandvogels, Trekvogels, de Musschen, Lekvogels, de Valk, de Spechten, Albatros, de Kieviten, Zandvoortmeeuwen, de Meervogels, Rijnvogels.

De clubnamen zeggen het al: voetballers zijn vogels, vreemde vogels: Graspiepers

1 Comment

  1. Klaas, jij wilde juist altijd toch tussen die zogenaamde vogels vertoeven.t Voetballers zijn niet altijd vreemde vogels, niet generaliseren dus.
    Pik nu ook eens de goede vogels eruit. Het cynisme straalt er bij jou af, maar dat zat altijd wel in je.
    Wat voor volledige naam zou je SKV dan geven ? Sport kweekt vriendschap of is deze vertaling achterhaald bij het zien van wedstrijden van SKV
    en/of andere verenigingen.

    Broed je eitje maar lekker uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*