ZKVV – De shirtsponsor

Regelmatig ontvangt Wagenings Voetbal bijdrages van de 75-jarige Klaas de Vries, erevoorzitter van SKV en een absolute kenner van het voormalige profvoetbal op de Wageningse Berg. Daar zijn wij bijzonder gelukkig mee, want De Vries is een parel voor de Wageningse sportliteratuur. Zo schreef hij vanaf 2001 bijna driehonderd columns op de website van SKV. Deze week de derde editie van een hopelijk lange reeks ZKVV’s (Zeer Korte Voetbal Verhalen).

 

De shirtsponsor

“Leer mij de voetballers kennen,” zei aannemer Henk Jansen. “Ik heb zelf gevoetbald en als op de shirtjes ‘Jansen Aannemersbedrijf’ komt te staan kan je het commentaar langs de lijn wel raden.

Wanneer ze door een directe vrije trap verliezen kan Jansen nog geen goed muurtje neerzetten en geen doel dicht timmeren. En als het elftal als los zand aan elkaar hangt is Jansen te zuinig geweest met cement.

Je hoort de mensen al denken: ‘Sinds Jansen shirtsponsor is heeft de trainer een plank voor de kop, ziet het elftal er weinig doortimmerd uit, hebben de aanvallers ineens allemaal houten poten en zijn de backs van waaibomenhout.”

“Nee, voorzitter,” vervolgde aannemer Henk Jansen, “voor shirtsponsor moet u niet bij mij zijn en ook niet bij mijn collega de elektricien. Die kan bij slechte resultaten geen vonk over laten springen. Als iemand door het lint gaat heeft hij die kortsluiting niet kunnen voorkomen en je hebt ook niets aan hem als de spelers onder druk niet goed met spanning om kunnen gaan.

Nee, ik ken die grappen. U kunt het beter proberen bij de plaatselijke slijterij. Bij winst hebben ze wat te vieren en bij verlies wat weg te drinken. Als ze daardoor een spijker in hun kop krijgen heb ik die er tenminste niet ingeslagen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*