ZKVV – De Boze Spits

Regelmatig ontvangt Wagenings Voetbal bijdrages van de 75-jarige Klaas de Vries, erevoorzitter van SKV en een absolute kenner van het voormalige profvoetbal op de Wageningse Berg. Daar zijn wij bijzonder gelukkig mee, want De Vries is een parel voor de Wageningse sportliteratuur. Zo schreef hij vanaf 2001 bijna driehonderd columns op de website van SKV. Deze week de eerste editie van een hopelijk lange reeks ZKVV’s (Zeer Korte Voetbal Verhalen).

 

De Boze Spits

Woedend smeet de spits zijn voetbaltas door de kleedkamer.

Net als de vorige week, en de week daarvoor en ook de week daarvoor en daarvoor, had hij niet gescoord.

Net als de vorige week, en de week daarvoor en ook de week daarvoor en daarvoor, had hij minstens vijf keer op de lat geschoten.

Thuisgekomen stapte hij in zijn auto en reed het hele land rond. Van Maastricht naar Delfzijl en van daar naar Groningen, Leeuwarden, Den Helder, Rotterdam, Goes, Middelburg en daarna weer terug, via Eindhoven en Maastricht.

In al die steden, en ook in de talloze stadjes en dorpen die daartussen liggen, vroeg hij aan de atheïsten, aan de nihilisten, aan de trotskisten,  aan alle ongelovigen en goddelozen die, wel of niet georganiseerd, het bestaan van de hemel en dus van alle hemelbewoners ontkenden, de prangende vraag:

‘Als er geen engelen bestaan waarom zitten er bij mijn tegenstanders dan elke week minstens vijf op de lat?’

Het vinden van een bevredigend antwoord bleek een heidenskarwei

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*