TRANSFERNIEUWS – Jureno Augusto maakt rentree bij SKV

Augusto (tweede van rechts). Beeld: Cord Otting

Ondanks belangstelling van meerdere clubs, gaat Jureno Augusto (28) deze zomer bij SKV voor een nieuwe kans. Op De Zoom moet de aanvaller het vertrek van Ismael Antonio opvangen, die dit seizoen vijftien keer scoorde en naar VV Bennekom vertrok. 

Augusto maakte voorafgaand aan het seizoen 2016-2017 de overstap van WVV Wageningen naar ‘buurman’ SKV. Na een flitsende start, met zes competitie- en vier bekerdoelpunten, raakte Augusto geblesseerd en kwam hij enkele maanden na zijn entree nog maar zelden aan spelen toe.

Voor de Wageninger wordt het zijn achtste jaargang in een eerste elftal op De Zoom. Al tijdens het seizoen 2005/2006 speelde de aanvaller zich – op zeer jonge leeftijd – in het eerste elftal van WVV Wageningen. De mogelijkheden om naar BVO’s te vertrekken waren er, maar Augusto koos voor zijn maatschappelijke carrière. Wel maakte hij de overstap naar VV Bennekom, om in vijf seizoenen op De Eikelhof voornamelijk in het tweede elftal te spelen.

In de zomer van 2013 keerde Augusto terug naar WVV Wageningen, waar het seizoen 2014-2015 – met 25 competitiedoelpunten en het behalen van de nacompetitie – tot op heden zijn succesvolste jaargang was.

Tegenover de komst van Augusto, staat bij SKV wel het vertrek van doelman Gijs Vossen (stopt) en Frank Gerritsen (CHRC). Voor eerstgenoemde heeft de derdeklasser wel al een vervanger in huis gehaald: Dennis van den Berg komt over van VV Bennekom.

VOLLEDIG TRANSFEROVERZICHT

SKV

Nieuwkomers: Daniël Engelbrecht (WAVV), Jelle van de Kerkhof (Germania), Jureno Augusto (SKV)

Vertrekkers: Luc Dolphijn, Ismael Antonio (VV Bennekom), Gijs Vossen (stopt), Frank Gerritsen (CHRC)

WAVV

Nieuwkomers: Hannes Rensen (CHRC), Ruben Rip (Alverna), Jesper Brehler, Bjorn Mol (beiden VV Bennekom), Ahmet Kilic (FC Jeugd), Jari van de Peppel (ONA’53)

Vertrekkers: Angelo Vlastuin (CHRC), Falco Zegveld (onbekend), Peer Aldenkamp (onbekend), Daniël Engelbrecht (SKV)

ONA’53

Nieuwkomers: nog niet bekend

Vertrekkers: Hidde Boonstra (onbekend), Luuk van der Harst (onbekend), Jari van de Peppel (WAVV)

WVV Wageningen

Nieuwkomers: Jessy Jansen, Nick Rou (beiden ONA’53), Nicolas Jagou (Argentinië)

Vertrekkers: nog niet bekend

GVC

Nieuwkomers: nog niet bekend

Vertrekkers: nog niet bekend

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*