Promotie op karakter

De fakkels branden en rood-groene rook trekt over het stroeve kunstgrasveld. Het is twee uur als het beslissingsduel om een plek in de eerste klasse op het punt staat te beginnen. Achter de spelers, die met strakke gezichten het veld betreden, loopt Wouter van de Wardt, die van een afstandje de meegereisde supporters bedankt. Waar hij tien jaar geleden als aanvoerder met WAVV degradeerde uit de eerste klasse, doet zich nu de kans voor om als assistent-coach weer terug te keren.

Voor WAVV kan het een bekroning worden op een hectisch seizoen, waar verschillende spelers aan- en afhaakten, maar een ijzersterke eindsprint hen in de finale van de nacompetitie bracht. Hierin is de tegenstander SC Bemmel, dat tevens het geluk heeft dat het thuis speelt. Voor de Wageningse aanhang maakt dit niet uit, aangezien er honderden supporters zijn meegereisd.

Hoewel de stemming op de tribune hoopvol is, blijft het duel in de eerste helft zonder veel spektakel. Marvin van den Born draaft over het veld, terwijl ook Niek van Ginkel regelmatig ver op eigen helft aan het meeverdedigen is. Pas na rust lijkt de arbeidersvereniging het schroom van zich af te hebben gegooid. Met een sierlijke passeerbeweging trakteert Peer Aldenkamp het publiek, maar zijn voorzet levert niets op.

Twee minuten later is het wel raak: Marco van Rooijen lepelt een vrije trap op het hoofd van aanvoerder Mike Jansen, die op prachtige wijze in de verre hoek binnenkopt. Net zo mooi is het juichen – ouderwets, met twee handen in de lucht – voordat de 23-jarige verdediger wordt bedolven onder supporters, staf en medespelers.

Voor Niek van Ginkel en Peer Aldenkamp is de pijp leeg en terwijl WAVV met verse krachten Dave Magee en Ritchie Sangi lijkt af te stevenen op promotie, scoort Bemmel plotseling – in de 87e minuut – de gelijkmaker. “Ik twijfelde bij die bal”, zegt doelman Dennis van Meerten over het tegendoelpunt. “En dat mag mij natuurlijk niet gebeuren.”

Een verlenging volgt, waarin de thuisploeg het eerste kwartier de boventoon voert, maar het equipe van Ronald Lieftink in het tweede gedeelte de draad oppakt. Uiteindelijk is het invaller Magee die zich knap vrij draait van zijn mandekker en verwoestend uithaalt. “Op dat moment dacht ik alleen: ‘die bal moet tussen de palen’ en dat gebeurde. Ik heb na de winterstop vanwege een nieuwe baan afscheid genomen, maar de trainer belde me eind van het seizoen op of ik het team kon helpen. Dat is op deze manier wel gelukt.”

En dan kan het feest beginnen. Eerst op het veld, later onder de tribune bij de kleedkamers. ‘Mikey in Oranje’ galmt over het sportpark, terwijl ook het clublied meermaals wordt ingezet. Naast Dennis Rou, Peer Aldenkamp, Ritchie Sangi en Angelo Vlastuin, speelde ook sluitpost Dennis van Meerten zijn laatste wedstrijd in het shirt van WAVV. “Ik kwam hier als derde doelman, natuurlijk had ik niet verwacht dat mijn rol zo groot zou zijn. De wedstrijd ging moeizaam, maar dat ik op mijn vijfendertigste op zo’n manier mag afsluiten, is geweldig. M’n zoontje speelt volgend seizoen bij Vitesse, dus ik stop ermee zodat ik bij hem langs de lijn kan staan.”

WAVV heeft zich op karakter het seizoen door geknokt en mag zich – na een welverdiende vakantie – gaan opmaken voor een nieuw avontuur in de eerste klasse.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*