‘Kenners’ voorspellen het nieuwe voetbalseizoen

De competitie begint komend weekend. Voor trainers betekent dit dat ze hun vooraf tegen de media uitgesproken verwachtingen moeten waarmaken. Achteraf is altijd makkelijker praten, dus brengen hierbij drie zelfbenoemde ‘kenners’ van de Wageningse velden hun voorspellingen uit over de naderende prestaties van de vijf Wageningse clubs.

Aan het woord zijn Roberto Cancian (sportjournalist voor Stadsblad Utrecht en De Gelderlander), Dick Martens (sportcorrespondent voor de Hoog en Laag) en Bart Eulen (sportjournalist Telegraaf Media Groep, oprichter Wagenings Voetbal).

Dick Martens over deze rubriek: ,,Voorspellen in het voetbal? Ga er maar aanstaan. Getriggerd door het verzoek, om als ‘kenner’ een voorspelling te doen, wil ik zeker mijn visie etaleren. Als sportcorrespondent struin ik al jarenlang de velden af, begeef ik mij natuurlijk ook in de wandelgangen en hoor ik van spelers, trainers en bestuursleden ‘alles’ om een behoorlijk inkijkje te krijgen in de diverse clubs. Verwachtingen en doelstellingen, maar uitspraken ‘achter de hand’, met als toevoeging: ‘Schrijf dat nog maar niet op’.”

ONA’53

Dick: ,,Na een korte gewenningsperiode zijn selectie en trainer al snel ‘vrienden’ geworden, wat ook al tot uitdrukking kwam in oefen- en bekerwedstrijden. Ik denk dat als de klik blijft en het geloof in eigen kunnen ook doordringt, ONA’53 revanche gaat nemen op het matige vorige seizoen. Minimaal een stabiele positie in het linkerrijtje, maar ik zou er niet van opkijken als de club mij nog positiever gaat verrassen.”

Roberto: ,, ONA’53 vocht twee seizoenen tegen degradatie uit de derde klasse, een klasse waar ze dit seizoen keurig in het linkerrijtje gaan belanden, ik mik op plek zes.”

Bart: ,,Bij een spelersselectie die redelijk intact is gebleven, luidt de vraag: hoe groot is de invloed van de nieuwe coach? ‘Trainer’ John van Dijk zal autoriteit brengen bij ONA’53 en heeft met de brede selectie ook de mogelijkheid om veel van zijn selectie te vragen. Ze zullen voortvarend uit de startblokken schieten en zeker voor de winterstop goede resultaten behalen.”

GVC

Roberto: ,, Door de late terugkomst van Internationale studenten moet het altijd als een soort diesel op gang komen. Ik zie ze strijden om niet op de laatste plaats te eindigen. Ik denk dat ze dat ook lukt en dat ze twee ploegen onder zich weten te houden.”

Bart: ,,Marcel van Dijk gaat van GVC een stabiele middenmoter maken, die zodoende weleens kan verrassen in de vierde klasse. Een unieke prestatie, voor de ploeg die normaliter meespeelt om de laatste plek.”

Dick: ,, De groep zal dit seizoen weer bestaan uit veel, heel veel nieuwe gezichten. De samenstelling is vaak afhankelijk aan nieuwe studenten die lid worden van de studentenvereniging en krijgt vaak pas gestalte kort voor de competitiestart. Daarom is het moeilijk te voorspellen waar de club aan het einde van de rit zal staan. Toch denk ik dat GVC weg zal blijven bij de kelder(clubs) van de vierde klasse.”

SKV

Bart: ,,Het moet dit seizoen gebeuren, met een in kwantiteit en kwaliteit verbeterde selectie. SKV gaat met oogstrelend voetbal in de nacompetitie spelen, als het kampioenschap net is misgelopen.”

Dick: ,,Er keerden een aantal ‘oudgedienden’ terug, terwijl de ambitieuze trainer Kevin van Veen bleef. Hij is overigens de enige ‘Wageningse’ trainer die ook vorig seizoen de groep onder handen had. Ook stroomden er weer een aantal jeugdige talenten door. De doelstelling van de club is om zoveel mogelijk jeugd in het eerste elftal te passen. Zoals Van Veen al eens memoreerde, is dat ook wel de valkuil, maar vorig seizoen werd er net naast een prijs (lees: periodetitel) gegrepen. Ik denk dat SKV dit seizoen nadrukkelijker ‘mee gaat doen’.”

Roberto: ,,De club zag weinig spelers vertrekken en zag ervaren spelers terugkeren. Een nacompetitieplek gaat de ploeg van trainer Kevin van Veen zeker pakken.”

WVV Wageningen

Dick: ,,Er werd afscheid genomen van John van Dijk, die jarenlang de groen-witte scepter zwaaide. Hij werd opgevolgd door Mark van Wijk, die vol enthousiasme aan zijn nieuwe uitdaging begon. Dragende spelers vertrokken, die veelal werden vervangen door doorstromende jeugdspelers. Spelers en trainer die aan elkaar moeten wennen. Het zal misschien wat langer duren voor dat dat het geval is. Ik denk toch dat Wageningen een stabiele middenmoter gaat worden.”

Roberto: ,,In een competitie met veel regioclubs, zie ik Wageningen in de middenmoot meedraaien. Daarnaast zouden ze nog weleens voor een verrassing in de derde periode kunnen zorgen.”

Bart: ,,Na twee seizoenen zonder vuurwerk moet Wageningen haar glans weer zien te vinden. Van Wijk eist meer trots en vechtlust van de spelers, wat over een heel seizoen zal resulteren in een periode.”

WAVV

Roberto: ,,Bij WAVV zijn de verwachtingen altijd hoog, ook nu wordt er gemikt op promotie naar de Eerste klasse. Met Ronald Lieftink aan het roer en het binnenhalen van een aantal spelers met Hoofdklasse ervaring, zie ik het ook wel gebeuren. WAVV, dat in Mike Molenaar een waardig opvolger heeft voor de vertrokken Wesley Mortier speelt zich dit seizoen bij de beste drie en dat is sowieso voldoende voor een nacompetitieplek en misschien wel meer.”

Bart: ,,Het centrale duo Rou-Jansen biedt dit seizoen stabiliteit aan een elftal dat vooral Mike Molenaar in scoringspositie moet brengen. Dit kan, zeker als de nu nog geblesseerde spelers terugkeren, tot promotie leiden. Want de wisselspelers maken je uiteindelijk kampioen.”

Dick: ,,Er waait dit seizoen een nieuwe wind. Een nieuwe trainer en een gereviseerde selectie. Die combinatie, gekoppeld aan wat zo kenmerkend is voor de ‘arbeidersclub’: passie en strijd, zie ik dat trainer Ronald Lieftink en zijn selectie gaan meedoen om de prijzen in de tweede klasse.”

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*