Een verloren seizoen voor ONA’53

Na afloop van de winnende Rood Wit-treffer. Beeld: Gerard Vos

Na drie jaargangen als derdeklasser, is ONA’53 zondag gedegradeerd. Voorafgaand aan de wedstrijd ging men er nog vanuit dat komende zondag tegen directe concurrent Millingen een beslissingsduel zou volgen, maar het mocht niet zo zijn.

SC Millingen won namelijk met 2-4 op bezoek bij Groesbeekse Boys, terwijl ONA’53 op eigen veld in de laatste minuut verloor van Rood Wit (1-2). Hierdoor werd het gat tussen de nummers 13 en 14 onoverbrugbaar en reist de ploeg zondag doelloos af naar Millingen aan de Rijn, voor het laatste duel onder leiding van John van Dijk.

Nieuwe trainer

Ruim een maand geleden meldde Wagenings Voetbal het al: de 61-jarige oefenmeester verlaat ONA’53 immers na één seizoen alweer. Een bijzondere situatie, omdat in januari het bestuur van ONA’53 ‘vol vertrouwen’ de verbintenis van Van Dijk met een seizoen verlengde. Op dat moment had de ploeg uit elf gespeelde wedstrijden vier punten behaald. Het bestuur ging echter opnieuw in beraad en zag uiteindelijk alsnog geen perspectief voor nog een seizoen Van Dijk. Afgelopen zomer sprak de oefenmeester met Wagenings Voetbal nog over zijn ambities met de club.

De coach die de rechterhelft van Ketwich Verschuur weer naar de derde klasse moet leiden, is inmiddels al bekend. Marcel Nijhuis (47) komt over van VV Barneveld, dat momenteel twaalfde staat in de derde klasse zaterdag. Bij die club is Nijhuis bezig aan zijn vijfde jaargang en promoveerde hij vorig seizoen uit de vierde klasse. Als speler was de Wageninger actief voor ONA’53 en WVV Wageningen.

Nijhuis in dienst bij VV Barneveld. Beeld: Pauw Media

Vertrekkende spelers

Naast het afscheid van Van Dijk, zullen ook een aantal spelers volgend seizoen niet meer terugkeren. Voormalig aanvoerder Luuk van der Harst vertrekt na twaalf seizoenen in het eerste elftal, terwijl ook Hidde Boonstra de club verlaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*