DE DIEPE BAL – Ritchie Sangi

In de rubriek De Diepe Bal wordt iedere week een (voormalig) eerste-elftalspeler aan de tand gevoeld door middel van een aantal korte vragen. Deze week: Ritchie Sangi (WAVV).

Beeld: WAVV

Naam Nsimba Ritchy Sangi, in de buurt ook wel Disas

Geboren 4 februari 1996 te Helmond

Carrière tot nu toe ONA’53, Vitesse, Bennekom, SKV, WAVV

Beroep Bedrijfskunde, Vrije Universiteit

Gezinssituatie Verliefd

Douchen met onderbroek Wel, #metoo

Club PSV, mijn vader is voor PSV door zijn Brabants verleden. Ik lijk op paps.        

Voetballer Alex, ik ben begonnen als voorstopper. Hij was in die tijd de beste en heeft natuurlijk een PSV-verleden.

Grootste gebrek Nonchalance, die iedereen doet vergeten dat ik een hardwerkende kilometervreter ben.

Beste tegenstander Richairo Zivkovic, met Vitesse moesten we tegen FC Groningen. Hij spits, ik voorstopper. 0-4 verloren. Hij scoorde vier keer. Ik ben nog nooit zo erg gedeklasseerd.

Beste medespeler Gianluca de Jong. Heb zo’n 200 wedstrijden met hem gevoetbald bij ONA’53, Vitesse en Bennekom. Hij is tactisch sterk, heeft een goede pass en flair.

Muziek Ik kan lekker gaan op Dancehall. Controlla van Drake heb ik volgens spotify het meest gestreamd. Ben niet vies van zwoele nummers.

Trainer Armand Mannen, hij heeft mij leren voetballen bij ONA’53, opgevangen bij Bennekom en me laten wennen aan het seniorenvoetbal bij WAVV. Soms bonje, maar dat was vaak alleen om me te helpen. Goeie kerel.

Beste voetbalkantine WAVV, maar dan alleen als je wint. Heerlijke gasten daar aan de bar.

Persoonlijke ambitie Toen ik op voetbal ging was mijn droom in de Kuip voetballen. Dat is op m’n elfde al gelukt. Promoveren met WAVV zou fantastisch zijn.

 

Wie volgende week? Waarom hij? Welke vraag heb je aan hem?

Melchior Onderstal. Op de basisschool veel met hem gevoetbald. Ging er altijd fel aan toe, veel rivaliteit. Veel van geleerd ook. Het is mooi dat we nu samen in een team zitten. Hij heeft dat extra gif dat een voetballer nodig heeft. Ik zou Melchior willen vragen dit seizoen fit te blijven zodat iedereen kan zien hoe goed hij echt is.

1 Comment

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*