De Diepe Bal – Elia Palermo

In de rubriek De Diepe Bal wordt iedere week een (voormalig) eerste-elftalspeler aan de tand gevoeld door middel van een aantal korte vragen. Deze week: Elia Palermo (ex-ONA’53), die de rubriek overneemt van Mustapha el Kandoussi.

Naam Elia Palermo

Geboren 29 september 1987 te Genova, Italië

Carrière tot nu toe Pontedecimo en Athletic Club in Genova, Italië. En in Nederland ONA’53.

Beroep Marine engineer

Gezin Verliefd op Arien

Bewondering voor Mijn ouders, ik kijk tegen ze op en ga nooit stoppen om dank tegen hun te zeggen.

LevensmottoDon’t say cat if you don’t have in the sack.”

Favoriete film The gladiator. Want alles is perfect: goede acteurs, goede muziek, goed verhaal.

Douchen met onderbroek Douchen zonder onderbroek.

Voor het laatst dronken 5 mei, wie niet?

Club Sampdoria, sinds kinds af aan al. Sampdoria is een van de twee teams van mijn stad, Genova. Mijn eerste wedstrijd bij het stadion was Sampdoria-Milan 3-0 (Gullit scoorde voor Samp).

Beste kleedkamergrap Weet niet de beste, maar de slechtste is zeker: “I love your sister” van Mark Esman, oude keeper van het eerste van ONA’53.

Voetballer Mijn jeugdidool was Francesco Flachi, oude spits van Sampdoria. Beste speler ooit gezien is Ronaldo de ‘Fenomeno’ toen hij bij Inter Milan speelde.

Lezen Ik ben niet echt een lezer.

Beste eigenschap Volgens Arien dat ik zo goed kan koken.

Wedstrijdrituelen Niet echt.

Grootste gebrek Kan er geen bedenken, haha. Maar als het echt moet zou ik op het veld wel wat groter en fysieker willen zijn.

Beste tegenstander In Italië heb ik gespeeld tegen Sebastián Grazzini, toen al een enorm sterke voetballer die daarna op het hoogste niveau in Italië en later Argentinië is gaan spelen.

Beste medespeler Ik zou zeggen de Van der Harstjes (Luuk & Roel) maar ik heb ook erg genoten van de Marokkaanse community (Said & Moesje).

Auto Mijn huidige auto is een BMW 1 Serie, maar mijn droomauto is een Ferrari LaFerrari.

Muziek Ik luister graag naar Hiphop en R&B.

Eten en drinken Mijn lievelingseten is alles wat mijn vader kookt, als ik mag kiezen dan ga ik het liefst bij hen thuis in Genova eten.

Trainer Het verschil tussen Italiaanse en Nederlandse trainers is heel groot. Ik heb veel geleerd van Costanzo Celestini in Italië, die heeft bij Napoli nog met Maradona gespeeld, maar ik heb zeker ook genoten van spelen voor Armand en André. Zij hebben mij laten zien dat Nederlandse trainers veel meer betrokken zijn en een echt onderdeel van het team zijn.

Beste voetbalkantine De ONA’53-kantine is zeker het beste. Het is een echte familie, daarom voel ik me er thuis en het bier is het lekkerst (geen grapje!).

Persoonlijke ambitie Het zou leuk zijn om bij ONA’53 bekend te blijven als goede voetballer, ook al ben ik nu gestopt.

Keuze

-Nooit meer bij ONA’53 voetballen/Nooit meer het Italiaans voetbalelftal op een WK of EK

Nooit meer naar ONA’53 voetballen, ik ben rustig naar mijn voetbalpensioen aan het toewerken en jullie moeten toch ook iets hebben om naar te kijken als Nederland zich weer niet kwalificeert?

Stelling

-‘Ik ben een betere voetballer dan Luuk en Roel van der Harst’

Ja, makkelijke vraag.

 

Naar wie gaat de rubriek volgende week?

Eric Wijnen (Sjek), ik heb altijd met plezier met hem gevoetbald en hij is een goede vriend geworden, mijn vraag aan hem is: “wanneer spelen we weer een potje 30 Seconds bij jou thuis?”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*