Voorbeschouwing op de eerste bekerwedstrijden

WVV Wageningen – Ede/Victoria (zaterdag 2 september)

-In het seizoen 1947/1948 was het de blondharige back Job Jansen die als speler van Wageningen de KNVB Beker omhoog mocht houden. Dit seizoen lijkt het erop dat Wageningen in de persoon van Dylan Jansen wederom beschikt over een blondharige Jansen op de backpositie. Als de geschiedenis zich verder herhaalt, staat Wageningen aan het eind van het seizoen na exact zeventig jaar weer met de prijs in handen.

-Ede/Victoria versterkte zich afgelopen zomer met Winston Seedorf van Arnhemia. Hierdoor speelt er dit seizoen dus weer een Seedorf in oranje. Voor Wageningen een extra reden om zich niet druk te maken over penalty’s tegen.

 

Lunteren – WAVV (zaterdag 2 september)

-Als het om smaak gaat, lijkt WAVV in de wedstrijd tegen Lunteren met Peer Aldenkamp en David Magee (spreek uit als Maggi) meer in huis te hebben dan de thuisploeg, die aantreedt met Pepijn Schimmel en Martijn Goor.

 

ONA ’53 – Arnhemia (zondag 3 september)

-Trainer John van Dijk doet er goed aan als hij tegen de Arnhemmers Elia Palermo opstelt. Vitesse, plaatsgenoot van de tegenstander, speelde in de zomer van 1996 een oefenwedstrijd tegen Palermo en verloor deze met 2-0.

Luuk en Roel van der Harst kennen een uitstekend verleden als het gaat om spelen tegen Arnhemia in september. 19 september 2010 stonden zij in de basis tijdens de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen de Arnhemmers. Niet geheel toevallig werd ONA ’53 dat seizoen kampioen.

 

Veluwse Boys – SKV (zaterdag 2 september)

-De Veluwe is een gematigd bosrijk natuurgebied, geschikt voor dassen, reetjes, vogels, padden en sprinkhanen. Als SKV tijdens de uitwedstrijd aantreedt met Luc Dolphijn, Gijs Vossen en Jente van Leeuwe is het op papier dus al een slagje te groot.

-Wie de namen Tom (Van Doesburg, Veluwse Boys) en Denzel (Weibolt, SKV) hoort, denkt natuurlijk gelijk aan de film Philadelphia uit 1993, waarin naamgenoten Hanks en Washington de hoofdrol spelen. Spoiler: Denzel overleeft het, Tom niet.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*